Kan rive sitt eget UMTS-nett

Hvis den tyske mobiloperatøren ikke finner noen kjøper til UMTS-nettet, begynner rivingen av basestasjonene i mars/april.

Det er det svenske IT-tidsskriftet Ny Teknik som skriver at tyske Mobilcom vil gå til drastiske tiltak hvis ikke mobilselskapet finner noen kjøper til sine 900 basestasjoner innen to måneder.

Etter å ha skilt lag med UMTS-partner France Telecom besluttet Mobilcom å fryse utbyggingen av sitt 3G-nett som allerede dekker 16 prosent av den tyske befolkningen.

Så sent som sist september, én uke før det tyske valget på forbundskansler, gikk den tyske regjeringen inn med en pakke på tre milliarder kroner for å redde 5.500 arbeidsplasser.

Den statlige redningsaksjonen skjedde etter at France Telekom hadde besluttet seg for å trekke seg ut av Mobilcom. Franskmennene har likevel forpliktelser i forhold til en stor del av Mobilcoms gjeld og skal drifte 3G-nettet ut 2003.

I tillegg har tyskerne fått kreditter i milliardklassen på utbyggingen av basestasjonene, en utbygging som Nokia og Ericsson har foretatt.

Mobilcom har ikke råd til å drive nettet videre på egenhånd etter årets slutt og håper enten på salg av UMTS-lisensen, som i disse tider synes lite sannsynlig, eller på at noen kjøper de 900 basestasjonene fra dem.

Hvis ikke dét skjer, har France Telecom satt av drøyt tre milliarder svenske kroner til drift og rivning av nettet i løpet av året, skriver Ny Teknik.

Til toppen