Kan Samsung fjern-deaktivere eksplosjonsfarlige Galaxy Note 7-modeller?

Det hevdet flere nettsteder. Vi har snakket med Samsung.

Kan Samsung fjern-deaktivere eksplosjonsfarlige Galaxy Note 7-modeller?
(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Det hevdet flere nettsteder. Vi har snakket med Samsung.

Nylig ble det kjent at batteriet i Samsungs nye toppmodell, Galaxy Note 7, kan eksplodere. Samsung har valgt å tilbakekalle alle telefonene, og nylig la også flere flyselskaper ned forbud mot bruk av telefonen ombord i sine fly

Men hva skjer med telefoner som eventuelt ikke blir returnert av kundene? I helgen kunne flere nettsteder melde at Samsung i verste fall kunne komme til å fjern-deaktivere de telefonene som ikke ble levert inn. Det skriver blant annet GSM Arena.

Kommunikasjonssjef Hanna Brenner i Samsung tilbakeviser overfor digi.no at de har gått ut med informasjon om dette. 

– Liten risiko

Ifølge Brenner har Samsung ikke offisielt gått ut og sagt at de vil «stenge ned» Note 7-telefoner som ikke er blitt levert inn. Hun sier hun ikke har informasjon om dette faktisk er mulig å gjøre.

Det er naturligvis ikke mulig å reparere telefonene uten å fysisk bytte batteriet, men i teorien kan det kanskje tenkes at en programvareoppdatering vil kunne gjøre en telefon ubrukelig.

Opplysningene om fjerndeaktivering stammer opprinnelig fra en fransk Reddit-bruker som skal ha snakket med en Samsung-representant, og må altså tas med en solid klype salt. Samsung har offisielt kun ett råd:

– Vi oppfordrer alle som har en Note 7 til å levere den inn, sier Brenner.

Hanna Brenner, kommunikasjonssjef i Samsung Electronics Nordic.
Hanna Brenner, kommunikasjonssjef i Samsung Electronics Nordic. Foto: Samsung

Hun forteller at det er rapportert inn veldig få feil i verden. Men Samsung ønsker å være på den sikre siden, og vil derfor at alle som har kjøpt telefonen skal levere den inn. Ifølge Brenner vil de som eventuelt ikke leverer inn på eget initiativ bli kontaktet.

Seksåring skadet av eksploderende telefon

Selv om det er rapportert inn få feil, anses risikoen likevel å være stor nok til at amerikanske forbrukermyndigheter før helgen gikk ut og advarte mot bruken. Og på søndag kunne New York Post melde at en 6 år gammel gutt ble skadet da en Galaxy Note 7 tok fyr i hendene hans.

– Barnet så videoer på telefonen da batteriet eksploderte forklarer guttens bestemor, Linda Lewis, til avisen.

De tekniske problemene med Galaxy Note 7 skal etter planen være løst tidsnok til telefonen vil komme i salg i Norden i oktober, får vi opplyst fra Samsung. Dermed ser det ut til at selskapet rekker det viktige julesalget.

Derfor vil ikke SAS tillate Galaxy Note 7 ombord i sine fly:
– Det handler om sikkerheten til våre passasjerer »

Kommentarer (12)

Kommentarer (12)
Til toppen