Kan styre fildeling fra påskefjellet

Iomega har lagt både fjernstyring og torrent-klient inn i sin nye nettdisk.

Kan styre fildeling fra påskefjellet

Iomega har lagt både fjernstyring og torrent-klient inn i sin nye nettdisk.

Nettdisker med egen torrent-klient har vært i handelen opp til et par år, fra blant annet merker som Asus, Synology, Planex og QNAP. BitTorrent kunngjorde i oktober 2006 et samarbeid med flere globale maskinvareleverandører for konsumentprodukter med innebygget torrent-klient.

Kombinasjonen av nettdisk og torrent-klient innebærer at man kan bedrive fildeling uten å gå omveien om pc-en.

Med en programvareoppdatering til sin nettdisk StorCenter ix2, går Iomega et skritt lenger. Oppdateringen gir nettdisken ikke bare en torrent-klient, men også en egen Internett-adresse (URL).

Denne adressen kan brukes til å fjernstyre disken: Man kan aksessere den direkte over Internett, og man kan fjernstyre bruken av nettdiskens torrent-klient.

Med andre ord: Om du sitter fast på påskefjellet med «bredbånd» på noen få kilobit per sekund, kan du likevel bedrive fildeling fra megabit-forbindelsen hjemme.

Fjerntilgangen er en tjeneste: Den er gratis det første året. Deretter koster den 75 kroner per år. Mot et tillegg kan man få personlige domenenavn.

Eksisterende brukere kan laste ned oppgraderingen gratis fra Iomegas nettsted.

StorCenter ix2 har veiledende utsalgspris på 2 550 kroner for versjonen med 1 terabyte disk. Utgaven med 2 terabyte koster 3 570 kroner. Begge prisene inkluderer mva. Enheten støtter Windows, Mac OS og Linux, og opptil to skrivere eller eksterne disker.

    Les også:

Til toppen