Kan tvinges til å selge Bredbåndsfabrikken

Da Telenor kjøpte Tiscali Norge, lovet de dyrt og hellig ikke å kjøpe mer norsk bredbånd.

Da Telenor kjøpte Tiscali Norge, lovet de dyrt og hellig ikke å kjøpe mer norsk bredbånd.

Telenor kjøper bredbåndsaktørene Bredbandsbolaget i Sverige og danske Cybercity. I sin pressemelding sier de at de avventer godkjenning fra danske og svenske konkurransemyndigheter. Men de kan få vel så store problemer i Norge.

    Les også:

Telenor hadde nemlig store problemer med å få godkjent sitt oppkjøp av Tiscalis norske virksomhet i august i fjor. I starten av januar så det ut som om det kunne ende med tvangssalg. Avdelingsdirektør Lasse Fridstrøm i Konkurransetilsynet sa til Dagens Næringsliv at tilsynet mente at Telenors oppkjøp av bredbåndsselskapet ikke burde tillates, fordi det ville svekke konkurransen i et marked Der den er vesentlig begrenset fra før.

Telenor fikk med nød og neppe godkjenning for avtalen i mars. Telenor fikk beholde 18.000 ADSL-kunder mot at de solgte Tiscalis kunder på oppringt internett, og lovet å ikke kjøpe mer.

– Det var omtrent som en stor hytteeier som bygger i strandsonen og får lov å beholde det hvis han lover å ikke bygge mer, sier teleanalytiker Tore Aarønæs til digi.no.

Nå har de kanskje tråkket over den linjen som ble trukket, sier han.

Oppkjøpet av Bredbandsbolaget medfører nemlig eierskap til deres norske datterselskap Bredbåndsfabrikken. Det ligger følgelig i kortene at Konkurransetilsynet kan komme til å kreve at Telenor må selge Bredbåndsfabrikken som vilkår for å overta Bredbandsbolaget.

Scott Engebrigtsen, informasjonssjef Telenor ASA, vil ikke kommentere denne situasjonen, men i slutten av april nektet pressetalsmann Atle Lessum, lett fleipete, for at Telenor var mulig kjøper til Bredbandsbolaget, med nettopp denne begrunnelsen.

– Har ikke vi fått forbud mot flere bredbåndsoppkjøp da? sa han til digi.no, som reaksjon på at Bredbandsbolagets eiere signaliserte at de ville selge.

Til toppen