RESULTATERFINANS

Kan være verdt svimlende 62 milliarder

Snapchat vurderer å selge en bit til Alibaba, ifølge Bloomberg.

UNGE GRÜNDERE: Evan Spiegel og Bobby Murphy startet Snapchat så sent som i 2011. Nå skal lynmeldingsappen være verdt svimlende 62 milliarder kroner.
UNGE GRÜNDERE: Evan Spiegel og Bobby Murphy startet Snapchat så sent som i 2011. Nå skal lynmeldingsappen være verdt svimlende 62 milliarder kroner. Bilde: J. Emilio Flores/Corbis/All Over Press
31. juli 2014 - 09:57

De nektet angivelig å la seg kjøpe opp av Facebook for 1 milliard dollar i fjor. Senere skal budet ha blitt tredoblet, uten at det var nok til å overbevise de unge gründerne.

Snapchat skal nå være i forhandlinger om å få den kinesiske e-handelsgiganten Alibaba som investor, melder Bloomberg.

En emisjon vil prise selskapet til svimlende 10 milliarder dollar, drøyt 62 milliarder norske kroner, ifølge nyhetsbyråets kilder.

Ikke verst for en knapt tre år gammel mobilapp, som lar brukere sende hverandre bilder og filmklipp som slettes etter noen sekunder.

Så skal lynmeldingstjenesten også ha fortsatt å øke sin betydelige popularitet med uforminsket styrke.

Brukerne sender nå mer enn 700 millioner såkalte «snaps» hver dag, og deler ytterligere en halv milliard «historier» med hverandre, oppgir selskapet. Det er nesten en dobling fra i fjor høst.

Stort i Norge

En stor overvekt av disse brukerne er svært unge, mellom 13 og 25 år, har Snapchat-sjef Evan Spiegel sagt. Så mange som 70 prosent av dem skal være kvinner.

Han har også uttalt seg spesifikt om Norge, som visstnok står i en særstilling i utbredelsen av den amerikanske meldingsappen.

Snapchat er i aktiv bruk på annenhver norske smartmobil, hevdet Spiegel på en konferanse i november, ifølge teknologibloggen AllthingsD.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.