RESULTATERFINANS

Kan velte Vismas Mamut-kjøp

Investor hamstrer aksjer, og er ikke fornøyd med budet.

21. juni 2011 - 14:31

Visma kunngjorde i forrige uke at de har til hensikt å kjøpe Mamut. De har fremmet et tilbud om å kjøpe alle utestående aksjer og opsjoner for 11,50 per aksje. Hittil har rundt 50 prosent av aksjene sagt at de vil godta tilbudet. Blant disse er Eiliv Hanoa og den øvrige ledelsen i Mamut

IT-investor og den på forhånd største eieren i Mamut, Ole Peter Ludvig Lorentzen, er imidlertid ikke fornøyd med prisen, som ligger 69 prosent over det aksjen sist ble omsatt for.

Denne uken har han, gjennom selskapene Ludvig Lorentzen AS og Extellus AS, kjøpt seg ytterligere opp i Mamut. Ifølge børsmeldinger kontrollerer han nå 24,6 prosent av aksjene.

Lorentzen mener Mamut er verdt langt mer enn det Visma har lagt på bordet. Med mindre prisen drives opp, nekter han å selge.

- Visma kan heve budet, men jeg kan også rett og slett beholde aksjene og være eier sammen med Visma, sier IT-investoren til E24.no.

For å ta selskapet av børs må Visma sikre seg minst 90 prosent av aksjene. Ifølge E24.no har aksjonærene rett til å trekke aksepten dersom et annet bud på over 13,50 kroner kommer og Visma ikke matcher prisen.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.