Kan Webkit bli motoren i Internet Explorer?

Microsoft-sjef Steve Ballmer er ikke helt avvisende til tanken.

Kan Webkit bli motoren i Internet Explorer?

Microsoft-sjef Steve Ballmer er ikke helt avvisende til tanken.

Microsoft henger en del etter de andre nettleserne når det gjelder støtten for webstandarder. Selskapet bruker nå mye ressurser på å komme a jour. Samtidig er det ikke aktuelt for selskapet å legge ned hele produktet. Men det finnes tydeligvis en middelvei som Microsoft kan være villige til å vurdere.

I et møte med utviklere under et Power to Developers-arrangement i Sydney denne uken, ble Microsoft-sjef Steve Ballmer spurt om hvorfor IE fortsatt er relevant og hvorfor det er verdt å bruke penger på presentasjonsmotorer når det er åpen kildekodebaserte motorer tilgjengelig som raskere kan svare på endringer i webstandardene.

Ifølge Techworld Australia innledet Ballmer svaret med å si at det var et nesevist, men samtidig godt spørsmål.

Han sa videre at Microsoft må se på hvordan nettleserne kommer til å bli i framtiden. Dersom det ikke skjer noe innovasjon omkring dem, noe Ballmer mener er sannsynlig, kan Microsoft fortsatt kanskje komme til å ha behov for sin egen nettleser på grunn av proprietære utvidelser som utvider nettleserens funksjonalitet.

- Det vil fortsatt være en hel del proprietær innovasjon i selve nettleseren, så vi kan ha behov for å ha en presentasjonsmotor, sa han.

Men så kom Ballmer med en innrømmelse.

- Åpen kildekode er interessant. Apple har omfavnet Webkit og vi kan komme til å vurdere det samme, men vi vil fortsette med å bygge utvidelser for IE8, sa Ballmer.

Webkit er en åpen kildekode-baserte presentasjonsmotor. Prosjektet sponses av Apple og benyttes i flere av selskapets applikasjoner, inkludert nettleseren Safari, også på iPhone. Men motoren benyttes også i Googles Chrome-nettleser og i nettleseren som følger med mange av Nokias mobiler.

Til toppen