Kanonsalg av Samsungs aldrende toppmodell

Galaxy S2 når ny milepæl etter ti måneder på markedet.

Kanonsalg av Samsungs aldrende toppmodell
Samsung Galaxy S2 var den mestselgende Android-mobilen hos i alle fall NetCom i fjor. Bilde: Samsung

Samsung kom i natt med nye salgstall for selskapets mestselgende smartmobil, Galaxy S2. Selv om det nå er ti måneder siden mobil kom i salg i de første markedene, er det etter alt å dømme ingen annen smartmobil som selger mer, dersom man ser bort fra Apples iPhone-familie, som er i en helt annen liga med 37 millioner solgte enheter bare i fjerde kvartal.

Samsung kunngjorde i september i fjor at selskapet hadde levert 10 millioner eksemplarer av Galaxy S2. Nå er 20 millioner passert, noe som betyr at alt salget har vært like høyt de fem siste månedene som de fem første etter lanseringen.

Det er trolig flere årsaker til dette. Det er få Android-modeller som har framstått som like avanserte og solide som Samsungs toppmodell. I dag regnes nok Googles Galaxy Nexus som mer avansert, i alle fall på en del områder, men dette er strengt tatt ikke et rent Samsung-produkt, selv om den produseres av Samsung.

En annen og svært viktig årsaker det faktum at Galaxy S2 først kom i salg i USA i september. Der har det også kommet oppgradert utgaver med kraftigere prosessor og LTE-støtte.

Fortsatt har Samsung solgt flere eksemplarer av forgjengeren til Galaxy S2, den opprinnelige Galaxy S-modellen. Det skal dreie seg om 22 millioner eksemplarer. Men S2-modellen skal ha nådd 20 millioner på sju måneder kortere tid enn forgjengeren.

Samsung skal komme med en ny modell i Galaxy S-familien i år, men nøyaktig når dette vil skje, er fortsatt uvisst. Det skal i alle fall ikke skje i forbindelse med neste ukes Mobile World Congress i Barcelona. De siste(?) ryktene antyder at mobilen først kommer i salg i juli. Men dette er i Sør-Afrika. Det er ikke gitt at Sør-Afrika står først i køen av land som får S3. På den annen side antas det at Samsung vil lansere S3 i langt flere land samtidig enn det som har vært tilfellet for S2.

Det som er helt sikkert, er at forventningene til Samsung Galaxy S3 er enorme, noe som virkelig setter press på Samsung. Mobilen kommer i salg et år etter S2 ble lansert og bør kunne tilby forbedringer på en rekke områder. Samsung er heller ikke alene om å selge avanserte Android-mobiler. Konkurrenter som HTC, LG, Sony og Motorola bør allerede i neste uke kunne introdusere modeller som kan gi Samsung kamp om førsteplassen.

    Les også: