Kanonvekst for Dell Norge

Dell Norge rapporterer en ekstrem vekst for 2004, men hva selskapet faktisk tjener er ikke lett å si.

Dell Norge rapporterer en ekstrem vekst for 2004, men hva selskapet faktisk tjener er ikke lett å si.

Dell Norge-sjef Michael Jacobs har rapportert inn tall for 2004 til Brønnøysund og tallene viser hvordan Dell Norge spiser seg inn på markedsleder HP. Internasjonalt passerte Dell HP i 2003/2004, men her i Norge lå man lenge bak.

Men i første kvartal i år dro Dell for første gang forbi HP også her i Norge, men det kan bli en stund til neste gang, viser tall fra den norske bransjens offisielle målinger, gjort av DMR. Årsaken til hoppet er at Dell leverte over 10.000 PCer til Statoil i løpet av kvartalet.

Dell-tallene viser at omsetningen i 2004 løftet seg hele 31 prosent fra 2003, skriver Finansavisen. Hva Dell faktisk tjener er uklart - mange internasjonale selskaper som Microsoft og Accenture betaler sine morselskaper forskjellige typer avgifter som kutter skattbar inntekt her i Norge.

Dell rapporterte et resultat før skatt på 10,3 millioner kroner i 2003 og minus 5,1 millioner kroner i fjor. Årsaken til fallet skal være at Dell Norge har gjort en avsetning for et momskrav, forklarer Jacobs.

Til toppen