Kanskje billigere SMS før sommeren

Post- og Teletilsynet avviser igjen Telenors klage på Teletopia og deres billige SMS, men saken skal gjennom flere ledd.

Post- og Teletilsynet avviser igjen Telenors klage på Teletopia og deres billige SMS, men saken skal gjennom flere ledd.

Etter en årelang krangel med Telenor, vant Teletopia tidligere i vinter gjennom og åpnet sin billige SMS-tjeneste. Meldingene går gjennom Telenors nett. Telenor har kjempet mot dette gjennom alle appell-instanser.

Teletopia-tjenesten var bare åpen i noen dager før selskapet stengte igjen på grunn av nye momenter i saken, og dermed ble vedtaket om at Telenor ble tvunget til å godta lavere betaling utsatt. Uten noen prisfordel stengte Teletopia derfor tjenesten.

Den nye informasjonen er nå behandlet av Post- og teletilsynet som opprettholder sitt vedtak til fordel for Teletopia. Men saken må gjennom de to andre appell-instansene igjen. Saken er oversendt Statens teleråd som så skal sende den til Samferdselsdepartementet for behandling.

- Med mindre det dukker opp noe annet uforutsett, regner vi med å ha avgjort denne saken før sommeren, sier telesjef i departementet, Eva Hildrum, til digi.no.

Men først må Teleråd-sjef Erik Djønne finne plass på rådets møteagenda, og det kan ta tid. Når dette kan skje vil han ikke gjette på, men overfor digi.no håper han "før sommeren".

Til toppen