Kanskje skal Google kjøpe 24SevenOffice

Google eller en annen stor aktør er i ferd med å kjøpe opp norske 24SevenOffice.

Google eller en annen stor aktør er i ferd med å kjøpe opp norske 24SevenOffice.

24SevenOffice er et norsk programvareselskap som lever av å selge nettbaserte regnskaps- og ERP-systemer. Selskapet er et av flere som er listet i det såkalte gråmarkedet.

2006 har vært et godt år for mange IT-selskaper og det har blitt gjort en rekke oppkjøp. Investorer på jakt etter raske penger spekulerer stadig på hvem som er den neste oppkjøpskandidaten. Nå opplever 24SevenOffice at det er så mange som spekulerer på om de er en kandidat, at de har valgt å informere markedet om statusen rundt dette.

- Vi blir nå stadig kontaktet fra ulike hold med spørsmål rundt dette. Vi føler derfor at vi må oppklare forhold rundt dette for våre kunder, investorer og samarbeidspartnere, sier CEO Stian Rustad i 24SevenOffice.

Til digi.no forteller Rustad at det er en av de virkelig store aktørene som ønsker å kjøpe selskapet.

- Vi er i sluttfasen med en av de største amerikanske selskapene, og dermed en av verdens største, sier Rustad til digi.no

Hvem det er kan ikke Rustad si ennå, men han kan fortelle at prosessen har gått en stund og at det er litt igjen før det eventuelt blir noe av.

- Vi har hatt en prosess gående en god stund. Nå er det de som skal komme med et konkret tilbud. Vi vet sånn cirka hva det vil innebære, men vi har ikke bestemt oss for å godta tilbudet ennå, sier Rustad til digi.no.

Ryktene går på at det skal være Google, Salesforce.com eller en av de andre veldig kjente amerikanske aktørene.

Dersom 24SevenOffice blir kjøpt opp, kan det gi selskapet ekstra finansielle muskler og en sterkere posisjon i kampen mot blant annet Mamut.

24SevenOffice er i konflikt med Eilert Hanoas selskap etter at Mamut kjøpte opp Active 24 og tok det av børs. 24SevenOffice og Active 24 hadde inngått en strategisk samarbeidsavtale og Rustad krever nå inntill 200 millioner kroner for mislighold avtale. Saken skal i første omgang inn for forliksrådet.

Til toppen