AVTALER & KONTRAKTER

Kantega kan bli nordisk ID-mester

Et samarbeid i Sverige kan gjøre konsulentselskapet Kantega størst i Norden innen digital ID.

Det norske konsulentselskapet Kantega har gjort god butikk på å utvikle PKI-løsninger med sikker pålogging og digital signatur som tjenester.

Sikkerhetsportalen, Kantega Secure Identity, er designet etter prinsippene for tjenesteorientert arkitektur (SOA).

Nå girer Kantega opp, og utvider sikkerhetsportalen til bruk også i Sverige gjennom avtaler med de to største ID-leverandørene i Sverige. Svensk BankID og Nordea e-Legitimation blir nå tilgjengelig gjennom Kantega Secure Identity.

– Dette blir første gang en virksomhet kan bruke den samme sikkerhetsportalen i mer enn ett enkelt land, forteller Jon Øyvind Eriksen, administrerende direktør i Kantega.

Myndigheter, selskap og organisasjoner kan kontrollere identiteten til personer som vil logge seg på en tjeneste, og den digitale signaturen på elektroniske dokumenter, med hjelp av programvaren i sikkerhetsportalen. Det lages egne moduler for hvert lands identitetsløsninger.

Eriksen mener avtalen vil åpne for nye muligheter for bedrifter som satser på e-handel i det nordiske markedet.

Med de to svenske bankløsningene på plass vil Kantegas sikkerhetsportal tilby støtte for ID-løsninger med over 2,3 millioner brukere i Norden.

De to svenske ID-løsningene har til sammen i overkant av en million aktive brukere.

Svensk BankID omfatter de fleste svenske storbankene. Nordea e-Legitimation er ID-løsningen fra Nordea, den største banken som står utenfor det svenske BankID-samarbeidet.

– Kantegas løsning er enkel å integrere med portaler og annen programvare. Når resten av Europas land etter hvert innfører hver sine nasjonale ID-løsninger, kommer Kantega til å ha et produkt som er veldig godt tilpasset behovene til store selskaper med virksomhet i mange land, forteller Eriksen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.