Kantega og Maxware forener krefter

De norske IT-selskapene Kantega og Maxware setter sammen Europas mest komplette løsning for sikker digital identitetshåndtering.

De norske IT-selskapene Kantega og Maxware setter sammen Europas mest komplette løsning for sikker digital identitetshåndtering.

Kantegas PKI-baserte sikkerhetsløsning for adgangskontroll og Maxwares løsning for digital identitetshåndtering er en komplett løsning som tilfredsstiller de strengeste sikkerhetskravene.

De to selskapene skal levere integrerte identitetsløsninger både i det norske hjemmemarkedet, og til store internasjonale virksomheter, skriver Maxware i en pressemelding.

Kantega har utviklet skreddersydde sikkerhetsløsninger basert på PKI (digitale sertifikater) for mange store norske kunder, men har i liten grad fokusert på eksport. Med Kantega Secure Identity har selskapet laget et sikkerhetsprodukt med internasjonalt potensiale. Kantega Secure Identity gir adgangskontroll til nettsteder med ulike typer digitale sertifikater, og støtter de norske publikums-PKIene BankID og Buypass.

Nå vil Maxware markedsføre Kantega Secure Identity overfor sine kunder sammen med sine egne løsninger. Markedet for identitetshåndtering forventes å øke til 4 milliarder USD i 2007 ifølge analyseselskapet IDC.

Maxware har mange store internasjonale kunder, men har i liten grad fokusert på det beskjedne norske hjemmemarkedet. Nå er BankID i Norge i ferd med å bli et av de første vellykkede eksemplene på en publikums-PKI på verdensbasis. Dette gjør Norge viktigere som marked for identitetsløsninger. Maxware har derfor lett etter en sterk konsulentpartner i Norge.

Til toppen