BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kaos i det svenske telenettet

Opptattsignal, lange ventetider og telefonsvarere ble svenske telefonbrukeres virkelig i helgen etter at Sverige natt til lørdag gjennomførte en telereform, der blant annet utlandsprefikset ble endret til "00", noe mange glemte.

Frode Eriksen
13. sep. 1999 - 10:48

Opptil 40 prosent av samtalene til enkelte områder endte med en telefonsvarer om at utlandsprefikset er endret fra det tidligere "009" til det nye "00".

I tillegg har Sverige også denne helgen innført fast forvalg, noe som betyr at kundene i 14 teleselskap ikke lenger trenger å slå et tresiffret nummer før de slår telefonnummeret for å ringe med sin nye teleoperatør.

Så langt har 10 prosent av svenske hjem valgt en annen operatør enn Telia, viser en undersøkelse som Post och telestyrelsen (PTS) har fått gjennomført. Den viser at over dobbelt så lange tenker på å gjøre det samme i løpet av 6 måneder.

PTS-sjef, Nils Gunnar Billinger, at telekundene vil måtte ta stilling til sin telefonbruk framover, blant annet som en følge av at det vil dukke opp en rekke nye tilbud.

Telia dominerer fremdeles det svenske telemarkedet etter fem år med konkurranse. På mobiltelefoni har selskapet vel 50 prosent markedsandel og på Internett vel 30 prosent.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.