Kaos rundt salg av danske TDC

I siste øyeblikk setter TDC seg til motverge mot et oppkjøp. Samtidig går to av budgiverne sammen.

I siste øyeblikk setter TDC seg til motverge mot et oppkjøp. Samtidig går to av budgiverne sammen.

Det danske svaret på Telenor, TDC, så ut til å være så godt som solgt. Gjennom høsten har to store grupperinger av investeringsfond arbeidet med bud og et av budene skal være forelagt TDC.

TDC har et større kontor her i Norge, blant annet etter oppkjøpet av Song.

Men i siste øyeblikk ser TDC-ledelsen ut til å ha ombestemt seg og satt igang planer som skal forhindre et salg. TDC skal ha søkt råd hos verdens største investeringsbank, Merrill Lynch, for å sikre seg et lån på flere milliarder kroner, skriver den danske avisen Børsen.

Samtidig melder nå en tredje kjøper seg på banen. Det har gått rykter om Swisscom var interessert, for TDC har mye virksomhet i Sveits og er den nest største teleselskapet der. Det var lenge stille fra Swisscom, men nå arbeider selskapet sammen med den en av fond-gruppene som tidligere planla å legge inn et bud selv, hevder Wall Street Journal.

Men det er altså den amerikanske/egelske fondsalliansen med Apax, Blackstone, Kohlberg Kravis Roberts, Permira og Providence som var kommet lengst og som allerede har et bud inne. Budet er på 11,5 milliarder dollar, men TDC har ikke bekreftet dette.

Til toppen