Kaossalg i Datavarehuset

Lagersalget i Datavarehuset i Oslo skaper "Beatles-tilstander". Salget begynte tirsdag klokken 10.00 og folk stilte seg i kø fra klokken 21.15 mandag kveld. Datavarehuset benytter kaoset til å likvidere ukurante lagervarer.

Lagersalget i Datavarehuset i Oslo skaper "Beatles-tilstander". Salget begynte tirsdag klokken 10.00 og folk stilte seg i kø fra klokken 21.15 mandag kveld. Datavarehuset benytter kaoset til å likvidere ukurante lagervarer.

Fullt kaos råder i forbindelse med Datavarehusets flyttesalg. Mellom 500 og 1000 mennesker stod i kø pr. 10.30 tirsdag morgen, en halvtime etter åpningen.

Med helsides annonse i Aftenpostens morgennummer mandag var flyttesalget behørig markedsført. Datavarehuset frister med Pentium 100 PC til 5.990 moms inkludert. Eller hva med en bærbar Texas Instrument Pentium 75Mhz til 9.490 inkl moms? Prisene lå langt under vanlig kost for en forhandler. Det er helt klart at dette dreier seg om en likvidering av lager og ikke et lønnsomt utsalg.

digi:datas journalist ankom slagmarken klokken 10.15 og det var allerede ville tilstander. Folk parkerte bilen på gressplener og køen av folk snirklet seg over hundre meter fra inngangsdøren. Nils Juell, student og datainteressert, mente det var minst 750 mennesker i kø. Datavarehusets folk derimot, mente det var rundt 350 mennesker. En grovtelling av folkemengden viste at drøye 700 mennesker stod i kø klokken 10.30. På de første 30 minuttene av salget hadde 30 mennesker sluppet inn, i henhold til en dataentusiast som var nær inngangsdøren. Selv hadde han ventet siden klokken 07.30. Med en betjeningshastighet på et menneske i minuttet vil de bakerste i køen rett og slett ikke slippe frem innen det stenger klokken 20.00.

Nå er det nok sannsynlig at endel mennesker vil falle fra i løpet av dagen, men det er sikkert at de som stod sist i køen klokken 10.30 idag, nok vil måtte vente mesteparten av dagen.

Personalet i Datavarehuset så ut til å være under betydelig press, forståelig nok med det vanvittige påtrykket av kunder som ønsker å komme frem til godbitene. Butikkansvarlig Pål Vedal hos Datavarehuset avviste bryskt denne reporters forsøk på å få komme inn og snakke med de heldige som hadde sluppet først inn. Ingen i Datavarehuset sentralt var tilgjengelig for kommentarer.

Varene som selges bærer preg av å være av litt eldre årgang. Det bringer tankene til konkursen i Datavarehuset i begynnelsen av året. Mange av varene kommer fra før konkursen. Det er nok vemodig for distributører som Santech og Micro Software, som tapte store penger på konkursen i Datavarehuset, å se sine gamle varer selges til spottpris.

Gunnar Bjønnes, tidligere økonomidirektør i Santech, er imidlertid usentimal. -- Etter konkursen kjøpte Christian Sveaas og co. opp gamle Dataverhusets varelager og startet det nye Datavarehuset, melder Bjønnes.

Tore Vedvik, administrerende direktør i Electronic Equipment Trading, som også tapte endel penger på Datavarehuset mente at ingen av deres varer var til utsalg hos Datavarehuset.

-- De kjøpte kun Western Digital disker av oss, og i henhold til lagerlister var det ingen igjen av dem etter konkursen, avslutter Vedvik.

Salget varer frem til fredag 30. august.

Til toppen