TELEKOM

Kaotisk telekom-rettsak i India

Tidenes korrupsjonssak preget av bråk og klager.

15. apr. 2011 - 14:16

New Delhi (NTB-Reuters-DPA): Behandlingen av korrupsjonssaken der en av norske Telenors partnere er trukket inn, fortsetter under kaotiske forhold i India. Saken er den største i sitt slag i Indias historie.

Et rettsmøte i New Delhi fredag ble preget av klager over kvaliteten på fotokopier og på bråk fra ventilasjonsviftene i taket. Retten skulle egentlig ta stilling til anmodninger om løslatelse mot kausjon fra fem tiltalte i saken.

Saken dreier seg om angivelig svindel i forbindelse med en fordeling av lisenser for mobiltelefoni i India i 2008. Daværende minister for telekommunikasjon Andimuthu Raja anklages for å ha solgt slike lisenser altfor billig.

Uninor, som samarbeider med Telenor, er ett av selskapene som er trukket inn i saken. Den indiske riksrevisjonen har tidligere anslått at svindelen kan ha kostet staten India et beløp tilsvarende 212 milliarder kroner.

Indisk politi motsetter seg begjæringen om at de tiltalte skal løslates mot kausjon. Til det er saken for alvorlig og faren for at de tiltalte skal stikke av for stor, heter det i et brev fra politiet til domstolen. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.