Kappløp mellom «Storm» og Spamhaus

I flere måneder har kreftene bak Storm-ormen forsøkt å få antispammerne i kne.

Kappløp mellom «Storm» og Spamhaus

I flere måneder har kreftene bak Storm-ormen forsøkt å få antispammerne i kne.

IT-sikkerhetsselskaper verden over følger utviklingen til verdens største zombie-nett, skapt av kreftene bak den såkalte Storm-ormen eller Storm-trojaneren. Nettet skal bestå av en eller flere millioner PC-er, som mobiliseres til fandenskap gjennom et peer-to-peer-nett. Blant dem som rammes av Storm-dirigerte angrep, er spamjegerne i Spamhaus.

    Les også:

I et intervju med Information Week forteller Vincent Hanna i Spamhaus at angrepene har pågått nærmest kontinuerlig de siste månedene.

– Det er et våpenkappløp. De prøver ut noe. Vi blokkerer det. De prøver noe annet. Vi blokkerer det. Det bare fortsetter. Noen ganger går det gra, andre ganger krever det mange timers arbeid hver dag.

Angrepene mobiliserer langt fra den fulle styrken til Storms zombie-nett. Likevel har Spamhaus sin fulle hyre med å holde nettstedet oppe.

Ifølge MessageLabs, har mange antispammere opplevd angrep fra Storm de siste månedene. En talsperson for Surbl.org – som for øvrig er nede i skrivende stund – sier til Information Week at Storm-opphavet kan tenkes å kunne mobilisere flere hundre gigabits per sekund i ødeleggende trafikk.

– Det er tilstrekkelig til å isolere hele land fra Internett, understreker han.

Til toppen