Kappløp om butikkportaler

IT-bedrifter og resten av næringslivet kappes om å etablere portaler for bedrift-til-bedrift handel på Internett. Her er de to siste.

IT-bedrifter og resten av næringslivet kappes om å etablere portaler for bedrift-til-bedrift handel på Internett. Her er de to siste.

Det nye gullrushet i IT-bransjen er kappløpet om Internett-markedsplasser for de forskjelliger bransjene og andre bedriftsgrupper. Er du tidlig, kan du skaffe deg nok partnere til å bli den dominerende markedsplassen for en næring i fremtiden, noe som kan bli en gullgruve.
Les om andre bedriftsportaler:
Kommune lager system for Internett-handel
Starter bindersbutikk på nett
Kappløp om tidenes norske e-handelkontrakt
Databransjen deles mellom to innkjøpsportaler
Bestill varer rett fra bransjenes kataloger

Derfor kappes både nye og etablere IT-bedrifter, staten, bedrifter selv og bransjeorganisasjoner om å sette i gang prosjekter. To nye prosjekter ble avduket i går:

Det første er Entra Datasom skal forsøke å samle transport-næringen på Internett. Meningen er å skape en markedsplass der kunder kan legge ut sine transportbehov og få bud fra leverandørene, skriver Dagens Næringsliv.

Det andre prosjektet går på tvers av alle bransjer og er startet av HolteProsjekt. Portalen som skal hete HolteProsjekt Innkjøpspartner hevder å ha signert opp 695 bedrifter, hvorav 650 skal kjøpe og 45 skal selge på samme handelsnettverket. Portalen skal finansieres med avgifter fra tilbyderne.

HolteProsjekt har fått med seg Venture Partners på eiersiden.

Til toppen