Kappløpet om mobile megapiksler fortsetter

Samsung annonserte torsdag en ny kameramobil med enda høyere oppløsning.

Samsung annonserte torsdag en ny kameramobil med enda høyere oppløsning.

Samsung avduket i går kameramobilen SPH-V8200, som skal være den første med 8 megapiksels oppløsning. Modellen ble demonstrert av Ki-Tae Lee, president for telekommunikasjonsnettverk i Samsung Electronics, under selskapets årlige analytikerdag. Kameraet skal ha autofokus-funksjon, mens skjermen på mobilen støtter 16 millioner farger.

Ifølge nyhetstjenesten Telecoms Korea, sa Lee at den hovedoppgaven i forbindelse med utvikling av kameramodulen for håndsett, er å øke antallet piksler samtidig som man realiserer kamerakvaliteten.

Oppløsningen er bare en av en rekke faktorer som spiller inn på fotokvaliteten. Kvaliteten på selve optikken er gjerne vel så viktig.

Lee sa videre at mobiltelefoner vil bli «navet» for alle IT-enheter, hvor de utvikles til å bli alt-i-ett-enheter som inkluderer funksjoner for en mengde menneskelige aktiviteter.

Ifølge Mobil.se har SPH-V8200 3G-støtte (WCDMA) og vil slippes på på det sørkoreanske markedet allerede denne måneden, noe som bare er kort tid etter at den første kameramobilen med 7 megapiksels oppløsning kom i salg i Sørøst-Asia.

Til toppen