Kaprer IT-studenter midtveis i studiene

Konsulentselskapene forsøker å sikre seg IT-hodene stadig tidligere.

Konsulentselskapene forsøker å sikre seg IT-hodene stadig tidligere.

I kampen om IT-kompetanse ser det ut til å utvikle seg til panikktilstand. Det er ikke lenger tilstrekkelige å være tidlig ute med å sikre seg avgangskullet på IT-høyskolene og universitetene.

    Les også:

Ifølge Aftenposten er det flere konsulentselskaper som sikrer seg de beste hodene midtveis i studiene.

De beste får tilbud om et utviklingsprogram og personlig veileder, og etterhvert tilbud om fast jobb i selskapet.

BearingPoint Norge er blant de konsulentselskaper som går lengst. De fanger opp studenter, siviløkonomer og sivilingeniører, fra Norges Handelshøyskole, BI og NTNU og tilbyr dem en egen konsulentskole med to årlige samlinger og en personlig veileder som de kan kontakte når som helst i to år for råd og tips.

Studentene er mastergrad-kandidater og har halvannet år igjen av et femårig- studium.

I år har 12 studenter ved de tre høyskolene fått tilbud om å være med på BearingPoints konsulentskole. Neste år er planen å samle 15 til 18 fremadstormende studenter.

Daglig leder Ole Kahrs i BearingPoint forteller til digi.no at konsulentskolen er en forsøksordning, men at de allerede har svært gode erfaringer.

Studentene får dekket reisen og opphold og hver samling har en varighet på to dager. Her blir det trening i temaer som er relevant for konsulentyrkene, som problemløsing, analyser og metodikk for å løse oppgaver.

Også Accenture, som skal ansette 150 nye hoder innen september, har forhåndssikret seg utvalgte studenter fra høyskolene og universitetene.

Til toppen