Kaprer nytt marked i Europa

Det engelske spillselskapet Expekt.com, som har fått glimrende skussmål i norsk presse, utvider sin europeiske Internett-virksomhet.

Det engelske spillselskapet Expekt.com, som har fått glimrende skussmål i norsk presse, utvider sin europeiske Internett-virksomhet.

Expekt.com kjøper en konkurrent i Østerrike. Med DieWette satser Expekt.com videre på det tysktalende markedet.

Allerede i mars 2000 lanserte Expekt en tjeneste i Tyskland, samtidig med at Expekt entret det norske markedet

- Oppkjøpet av DieWette er strategisk viktig for oss da vi ønsker å satse mer på det tysktalende markedet. DieWettes virksomhet passer godt med vår forretningsstrategi: Kundevennlige tjenester og et stort tilbud av spilleobjekter med fokus på sport. Gjennom oppkjøpet får vi lokal kompetanse, nye kunder, og sist men ikke minst, en spillelisens i Østerrike. Dette er en fin plattform for videre vekst i dette markedet, sier administrerende direktør hos Expekt.com, Christian Haupt.

Det er ikke monopol på spillemarkedet i Østerrike, og i 2002 utgjorde spill via Internett og telefon 42 prosent av et totalmarked på 700 millioner euro. Kommisjonærene sto bare for 36 prosent av omsetningen.

Haupt startet Expekt midt under den beste dotcom-perioden i februar 1999 i London og i november året etter ble virksomheten flyttet til Malta.

Ved oppkjøpet ble selskapet Expekt Sportwetten GmbH grunnlagt. Selskapet er registrert i Ried i Østerrike, og Daglig leder er Thomas Zweimüller, grunnlegger av DieWette. Med i oppkjøpet følger en spillelisens, og Expekt.com har nå spillelisenser i to frie spillemarkeder i Europa: Østerrike og England (pluss Malta).

Expekt.com tilbyr i dag sine tjenester på 16 ulike språk, først og fremst i Europa og Asia.

- Spill over Internett øker dramatisk og i år forventes omsetningen å stige til 80 milliarder kroner. Vi har et helt klart mål om å ta en stadig større del av det markedet. I fjor økte vår omsetning med 110 prosent, og vi regner med en minst like god vekst i 2003. Det er ikke utenkelig med flere oppkjøp, sier Haupt i meldingen.

Det har vært mye blest om Expekt det siste året. Tjenesten har både blitt beskyldt for å inngå ulovlige markedsføringsavtaler på nettet, samtidig som de har blitt kåret til den beste spilltjenesten på nettet av Bladet Tips.

Tjenesten hevder selv at de har skandinavias største spilltjeneste og oppga så sent som i fjor at de hadde 10.000 norske spillere inne på tjenesten.

I en undersøkelse som Lottertilsynet gjorde i desember i fjor blant 1.000 nordmenn, viste at fire prosent av den norske befolkningen spilte på Internett. Undersøkelsen, som er utført av Opinion i Bergen, er gjengitt i tilsynets årsmelding

Både Centrebet og Unibet kom høyt oppe på listen, men Expekt.com ble imidlertid ikke nevnt.

Informasjonsansvarlig Rune Timberlid i Lottertilsynet sier at respondentene i undersøkelsen hadde Expekt inne på listen, men ikke så høyt oppe.

- Av 1.000 spurte svarte 40 at de spilte på nettet. Tallmaterialet er litt for usikkert til at vi ville gå aktivt ut med tallene. Blant annet var det ikke en eneste som sa at de spilte på Norsk Rikstoto på nettet, selv om vi vet at 10.000 gjør det, sier Timerlid.

Til toppen