Kapret kontrakt fra EDB

EDB-sjef Endre Rangnes mister en stor outsourcingskontrakt til sin konkurrent CSC.

EDB-sjef Endre Rangnes mister en stor outsourcingskontrakt til sin konkurrent CSC.

Den amerikanske driftsgiganten CSC er i skuddet i Norden. Etter å ha overtatt IT-driften i SAS og danske Tryg-Vesta, snappet CSC også outsourcingen i Vesta Forsikring foran EDB Business Partner.

I dag offentliggjorde Vesta Forsikring at selskapet har signert en outsourcingsavtale på over 200 millioner kroner over fem år med CSC. Det norske forsikringsselskapet overlater samtidig all IT-drift til CSC.

CSC har klart å skyve ut EDB og Telenor, som vant outsourcingskontrakten fra Vesta våren 2000. CSC overtar dermed kontrakten fra EDB og Telenor, men ingen av de ansatte EDB overtok fra Vesta i 2000.

Bedt om en forklaring på hvordan CSC vant over en aktør som allerede satt hos kundene, kommer Morten Søgård, administrerende direktør i CSC Solutions Norge med en grei forklaring.

- Vestas morselskap, Tryg- Vesta Gruppen, har outsourcet til CSC. Vi hadde derfor et strategisk konkurransetrinn overfor de norske leverandørene, forteller Søgård til digi.no

"Denne avtalen er en ny seier for CSC, som nylig vant kontrakten om outsourcing av IT-tjenestene i flyselskapet SAS. Nå velger Nordens nest største skadeforsikringskonsern å utvide sin avtale med CSC til også å omfatte Norge.

For Vesta Forsikring vil outsourcingsavtalen medføre reduserte IT-kostnader samt konkurransedyktig servicenivå og IT-kvalitet innad i Tryg Vesta Gruppen, som blant annet omfatter danske Tryg og norske Vesta Forsikring. I mai 2003 inngikk CSC en tilsvarende outsourcingsavtale verd en halv milliard kroner med forsikringsselskapet Tryg i Danmark. Som en del av denne avtalen overtok CSC IT-driften for Tryg 1. desember i fjorl," skriver Vesta.

I Norge har CSC 360 medarbeidere fordelt på kontorer i Oslo, Bergen og Trondheim. Den norske virksomheten omsatte i siste regnskapsår for 464 millioner kroner og fikk et overskudd på 68 millioner kroner.

Til toppen