Kårer IBM til beste tjenesteleverandør

Kårer IBM til beste tjenesteleverandør

IBM vinner i IDCs kåring, men EDB-sjef Endre Rangnes er den mest aggressive.

IDC foretar hvert år en lederskapsanalyse blant IT-konsulentselskaper for å måle konkurrerende fortrinn.

Som i fjor ble også IBM i år kåret til den beste IT-tjenesteleverandøren av IDC gjennom den årlige IT Services analysen.

Analysen måler IT-selskaper utfra ti parametere som blant annet går ut på evnen til å sette industrielle standarder, potensiale for markedsandel og dominans, finansiell styrke, referanseplass for produkter, og bredde i produkter og tjenester.

IT-selskapene plasseres i en kvadrant utfra hvor høy poengsum som oppnås, og IT-giganten IBM oppnår også i år høyest score.

Administrerende direktør Nils Molin i IDC Sverige mener det er den store bredden i både tjenester og produkter med vertikal kunnskap i flere segmenter som er IBMs største styrke.

Men i Sverige kan IBM forvente en sterk utfordrer i EDB. Molin forteller til digi.no at EDB allerede omsetter for en milliard kroner i Sverige.

- EDB har nå blitt veldig store i Sverige, sier Molin og ser også at ErgoGroup etablerer seg sterkere her.

IBMs svakhet mener Molin ligger i for få nye avtaler.

- IBM er fortsatt den klart største aktøren i Sverige, men konsulentselskapet bør være klar over EDBs aggressive inntog, framholder Molin.

EDB har bare i løpet av det første halvåret gjennomført seks oppkjøp for over en milliard kroner. De fleste av oppkjøpene er knyttet til det svenske markedet. IDC tror at EDB vil fortsette å konsolidere det svenske markedet i hele 2006.

Til toppen