Kårer Norges beste programmerere

Skal du være med på NM i programmering, må du forte deg. Påmeldingsfristen er torsdag, og konkurransen avholdes allerede på lørdag.

Lørdag den 28. september arrangeres det tredje Norgesmesterskapet i programmering. Her har du mer informasjon om arrangementet som avholdes ved universitetene i de største norske byene.

Det er tredje gang arrangementet, som er et studentmesterskap, går stabelen og ved de to første arrangementene var det studenter ved trønderske utdanningsetablissement som vant (Høgskolen i Sør-Trøndela i 2000, et av mange lag fra NTNU i 2001).

NM i programmering er en konkurranse for datastudenter ved alle norske høyskoler og universitet. Konkurransen arrangeres som en lagkonkurranse der lag bestående av inntil tre studenter konkurrerer mot hverandre om å løse flest mulig programmeringsoppgaver i løpet av fem timer.

Konkurransen arrangeres samtidig i Bergen, Halden, Molde, Oslo, Tromsø og Trondheim. De to beste lagene vil få midler stilt til disposisjon av sponsorene Trolltech og Microsoft Norge for videre deltakelse i 'Verdensmesterskapet i programmering'.

Som førstepremie i det norske arrangementet har Trolltech stilt inntil 30.000 kroner til disposisjon for at det vinnende laget skal få delta i den regionale semifinalen for 16-17 november i Delft, Nederland. Microsoft Norge har også stilt stilt midler til rådighet for at laget på andreplass skal få delta i den videre konkurransen.

Ifjor deltok det over 13000 studenter fra 70 ulike land. Konkurransen foregår i tre etapper, først konkurrerer lag fra hver skole lokalt om retten å gå videre til regionale semifinaler. Fra semifinalene går de to beste lagene videre til verdensfinalen i Hawaii. Arrangementet 'The Association for Computing Machinery' (ACM) er arrangert 'The Annual ACM International Collegiate Programming Contest'.

Til toppen