Kårer verdens beste mobiltjeneste

- Norge stiller sterkt med seks kandidater til World Summit Award.

Kårer verdens beste mobiltjeneste

- Norge stiller sterkt med seks kandidater til World Summit Award.

FN og deres over 160 medlemsland deler hvert år ut den pristisjefulle World Summit Award for å hedre det beste innen digitalt innhold og tjenester. Prisen har vært delt ut siden 2003.

2010 er første gang det deles ut en egen pris til verdens beste mobiltjeneste. Norge deltar med seks kandidater, som denne helgen skal vurderes av en internasjonal jury.

Blir noen av dem pekt ut som finalister vil de kjempe om jeve priser, som skal deles ut med pomp og prakt under en storslått galla i Abu Dhabi første uken i desember.

- Norge stiller sterkt i flere av kategoriene, sier Kristian Bruarøy fra TV2 i en pressemelding. Han har ledet den nasjonale nominasjonsprosessen.

De norske håpene og kategoriene de skal kjempe i, er som følger:

  • Gule Siders «augmented reality» iPhone-app, utviklet av digitalbyrået Agens. (Mobil business & commerce)
  • Førstehjelpskurs på mobil, laget av kompetansehuset Mintra. (Mobil learning & education emergency)
  • Musikkstreaming-applikasjonen Wimp, laget av Aspiro. (Mobil entertainment & lifestyle)
  • Vizrt Online and Mobile Suite. (Mobil media & news)
  • Tjenesten Bipper, som skal gi økt sikkerhet når barn bruker mobiltelefon. (Mobil environment & health)
  • Mobiletech for deres plattform for publisering av nettinnhold tilpasset mobiltelefoner. (Mobil inclusion & empowerment)

- Flere av disse tjenestene har allerede markert seg i andre internasjonale prisutdelinger. Det som gjør disse spesielle denne gangen er at de nå er nominert i hver sin kategori for å representere norsk innovasjon, teknologi og innhold blant verdens FN-land, sier Kristian Bruarøy.

World Summit Awards hovedjury skal bedømme hvert prosejekt etter fem tekniske kriterier. Det er innhold, brukergrensesnitt, interaktivitet og teknisk gjennomføring. I tillegg dis det strategiske poeng hvor man legges vekt på innovasjon og kreativitet.

Mer om prisutdelingen på www.wsa-mobile.org.

Til toppen