UTVIKLING

I vinden som aldri før: Nå kommer det populære scriptspråket i ny drakt

Typescript
Typescript Illustrasjonsfoto: Version2
Tania Andersen, <a href="https://version2.dk">Version2.dk</a
20. juli 2018 - 12:56

Typescript, som er blant de mest populære språkene i kategorien som oversettes til Javascript, er på trappene med versjon 3.0. En såkalt «realease candidate» ble sluppet forrige uke.

Typescript oversettes som sagt til Javascript-kode, og selv om Jacascript ikke som sådan understøtter klasser, kan man skrive en klasse i Typescript - som man også vil kunne forvente - hvis Javascript var et typisk objektorientert språk med klasser og nedarving. 

Prosjektreferanser

 Den store nyheten i denne utgaven er ifølge utviklerne bak prosjektet såkalte «project refrerences».

– Det er vanlig å ha flere forskjellige trinn, når man skaper et bibliotek eller program. Kanskje har din kodebase en src og tekstmappe.

– Kanskje har du i frontend-koden din en mappe kalt klient, og din Node.js backend-kode i en mappe kalt server, som begge importerer kode fra en annen delt mappe.

– Eller kanskje bruker du det som kalles for «monorep», og har mange prosjekter som er avhengig av hverandre på en ikke triviell måte, skriver utvikler Daniel Rosenwasser på Typescript-bloggen.

Enklere å dele koden

Det vil prosjektreferanser nå gi en løsning på.

– «Project references» gjør det mulig for Typescript-prosjekter som er avhengige av hverandre å spesifikt tillatte tsconfig.json-filer å henvise til andre tsconfig.json-filer. 

Disse nye løsningene gjør det enklere å oppdele koden i mindre prosjekter, da det gir Typescript og verktøyene rundt en måte å forstå oppbygningen av prosjektet.

Noe som skal gi mulighet for å hurtigere «builds» og bedre støtte for navigering, redigering og refaktorering på tvers av ulike prosjekter.

Blant andre nyheter i versjon tre finner vi parameterlister med tupler, bedre tuple-typer, en ny «unknown type», samt støtte for React-rammeverket defaultProps.

Artikkelen er levert av Version2.dk

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.