BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kark vil på børs før sommeren

Om Telias ledelse får det som de vil, blir selskapet børsintrodusert før sommeren. Saken kan bli avgjort når Telias eiersituasjon skal opp i Riksdagens næringskomite den 27. januar.

Frode Eriksen
21. jan. 2000 - 11:18

- Å nå en børsintroduksjon før Telenor er et viktig argument, sier Folkpartiets leder i næringskomiteen, Eva Flyborg til Dagens Industri. Hun tror på en børsnotering før sommeren.

På møtet i Riksdagens næringskommite skal også Telias ledelse delta i form av konsernsjef Jan-Åke Kark foruten Marianne Nivert og Kenneth Karlberg. Kark har tidligere bedt om børsnotering så snart som mulig.

Ifølge DI skal det være praktisk mulig å la Telia gå på børs med en liten av aksjene allerede i mai om regjeringen sinaliserer at den vil slippe aksjemajoriteten senere.

Björn Rosengrens pressesekretær Lars Georgsson sier imidlertid at det ikke arbeides med en proposisjon om børsnotering. Den kan imidlertid produseres "over natten" om nødvendig. Georgsson sier de vet hva Telias nye styreleder, Lars-Eric Petersson mener om børsintroduksjon, men vil vente med forslag om børsintroduksjon før Telia legger fram sin nye strategi.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.