Karriere + privatliv = konflikt

En undersøkelse gjennomført av konsulentselskapet AT Kearney viser at morgendagens ledere vil ha livskvalitet. Den største utfordringen er valget mellom yrkeskarriere og privatliv.

En undersøkelse gjennomført av konsulentselskapet AT Kearney viser at morgendagens ledere vil ha livskvalitet. Den største utfordringen er valget mellom yrkeskarriere og privatliv.

Flere og flere av oss er single, og velger å satse alt på en yrkeskarriere, gjerne jobbe 20-timers dager og reise mye, kanskje ha muligheten til spontant å hoppe på en internasjonal karriere. Mange av lederne for selskaper i den nye økonomien er unge, selvom den trenden nå er i ferd med å snu. Og disse unge karrierejegerne har ofte ikke tid til familie - eller privatliv.

Konsulentselskapet A.T. Kearney har gjennomført en undersøkelse (kalt 'Innovasjon og lederskap i internasjonale organisasjoner') i samarbeid med Future Leaders Forum i Sveits.

Rundt 100 unge, europeiske "high-flyers" deltok i dette 'forum for fremtidens ledere'. Lederspirene ble valgt ut blant sine respektive arbeidsgivere på bakgrunn av å ha vist gode lederegenskaper.

Det kom frem av undersøkelsen at de fleste av morgendagens ledere vil ha livskvalitet, ifølge en melding fra A.T. Kearney. Spesielt gjelder dette nord-europeere. 36 prosent av disse mener den største konflikten ligger i valget mellom yrkeskarriere og privatliv.

For å bli en bedre leder må man trene på å utvikle sin sosiale kompetanse. En annen viktig faktor er at man må kunne kommunisere en tydelig visjon. Mange av lederspirene som deltok i undersøkelsen mente de manglet utdannelse i etikk, og mange mente det var viktigere med erfaring enn med utdannelse.

Truls Mo, administrerende direktør i rekrutteringsselskapet Futurestep Norge AS, mener også det er viktig at ledere kan kommunisere.


- Ledere må ha kompetanse innenfor flere felter, men det viktigste er at de må kunne kommunisere og motivere. De må ikke være autoritære, slik vi så tidligere i de industrielle, hierarkiske industribedrifene. De må ta vare på det som er viktigst, nemlig bedriftens intellektuelle kapital, sier Mo til digitoday.no.Til toppen