BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kartlegger norske friprog-bedrifter

Friprogsenteret oppfordrer alle til å registrere seg i eMatch-databasen.

12. aug. 2010 - 10:15

FriNett og eMatch-nettverket har i samarbeid med Friprogsenteret gjennomført en kartlegging av norske bedrifter som leverer produkter og tjenester knyttet til fri programvare, heter det i en pressemelding.

Kartleggingen viser at de hyppigst rapporterte områdene for norske leverandører av fri programvare er kunnskapssystemer og e-læring, forretningsapplikasjoner, offentlig forvaltning og publisering.

Per i dag har 71 bedrifter med en samlet omsetning på over 9 milliarder kroner registrert seg under kategorien fri programvareleverandører i eMatch-databasen.

– Organisasjonene og bedriftene i denne databasen har selv lagt inn sine virksomhetsbeskrivelser og angitt at de leverer produkter og tjenester basert på fri programvare. FriNett og Friprogsenteret vet at det finnes flere og oppfordrer alle som jobber med fri programvare om å registrere seg på ematch.no, sier prosjektleder i FriNett Bård Krogshus.

FriNett er et ressursnettverk for fri programvare som var støttet av Forskningsrådets Verdikt-program og koordinert av IKT Norge. FriNett fortsetter som en temagruppe i eMatch-nettverket for å fremme markedsorientert forskning rundt fri programvare i samarbeid med blant annet IKT Norges leverandørforum for fri programvare.

– Friprogsenteret jobber aktivt for å bidra til å utvide og vedlikeholde oversikt over virksomheter som jobber med fri programvare. Resultatet av kartleggingen viser at fri programvare spiller en stadig viktigere rolle for den norske IT-næringen, sier utviklingsleder for privat sektor i Friprogsenteret, Martin Bekkelund.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.