FORBRUKERTEKNOLOGI

Kartsøk lærte seg norsk

Microsoft allierer seg med 1881.no for å endelig tilby en karttjeneste som takler norske gatenavn.

29. sep. 2008 - 17:29

Live Search Maps har lenge eksistert i en engelsk utgave, men denne har hatt relativt dårlige norgeskart, spesielt hvis man sammenligner med kvaliteten på tjenesten hos konkurrenter som Gule Sider og Google Maps.

Microsoft har i dag lansert karttjenesten Live Search Maps på norsk, gjennom et samarbeid med Opplysningen 1881.

Den nye norske versjonen lover bedre lokal dekning i Norge enn tidligere. Det er dessuten endelig mulig å søke etter norske gatenavn og adresser - noe som ikke lar seg gjøre i Microsofts engelske versjon.

Som hos flere av konkurrentene tilbys både skråfoto, flyfoto og vanlig kart, samt en hybridvariant. Den har også en innebygget reiseplanlegger, som gir brukeren veibeskrivelse og estimert reisetid.

Nettjenesten kan prøves her:
http://maps.live.no

- I samarbeid med Opplysningen 1881 lanserer vi nå en karttjeneste som vi mener er Norges beste kartsøk på nett, sier Kristine Bjørnstad, produktansvarlig for Windows Live i Norge.

De to selskapene mener tjenesten kombinerer det beste av lokale norske kart, med Microsofts verdensomspennende kart og kartteknologi.

– Vi er glade for å ha med en lokal aktør og vi er imponert over Opplysningen 1881s database. Det er en meget god kvalitet på dataene vi nå har satt sammen til Live Search Maps, skryter Bjørnstad i en pressemelding.

Opplysningen 1881 på sin side, forteller at de er stolte av å samarbeide med Microsoft.

Skråbilde av slottet.
Skråbilde av slottet.
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.