Kasparov tror på knepen seier

Kasparov sier på en pressekonferanse at han regner med å vinne sjakkmatchen mot Deep Blue. Han tror likevel at marginene blir mindre enn under fjorårets match.

Kasparov sier på en pressekonferanse at han regner med å vinne sjakkmatchen mot Deep Blue. Han tror likevel at marginene blir mindre enn under fjorårets match.

Selv om Deep Blue er forbedret siden fjorårets match, er det få som tror at verdensmester Garry Kasparov vil tape for supercomputeren. Kasparov selv regner med å vinne knepent, men tror det er langt igjen før datamaskinene blir overlegne i sjakk.

- Jeg regner med å vinne, men ikke med så god margin som ifjor, sier Kasparov på en pressekonferanse. Andre eksperter hevder at Kasparov er altfor beskjeden, og sannsynligvis vil vinne langt mer overlegent hvis han spiller på sitt beste.

- Kasparov vil neppe tape noen av de seks partiene. Jeg tror at han kan komme til å spille uavgjort i noen av partiene, sier sjakkommentator i The Scotsman, John Henderson. Kommentatoren mener det fortsatt er ett godt stykke igjen før datamaskinen vil slå mennesket i sjakk for godt.

- Jeg vil tippe at dette skjer rundt år 2015, sier Henderson.

Kasparov på sin side, mener også at det kan ta lang tid før datamaskinen vil ha fullstendig overtaket.

- Kanskje det aldri vil skje. Vi må ikke glemme at også mennesket kan utvikle seg videre, og lære hvordan maskinene tenker, sier Kasparov.

Matchen mellom Kasparov og Deep ble kan følges på IBMs nettsted 3., 4., 6., 7., 10. og 11. mai. Alle spillene går av staben klokken 21.00 norsk tid. Kasparov skal spille hvit i første parti.

Til toppen