Kassen i Polydisplay er snart tom

Den norske skjerm-teknologiselskapet Polydisplay er i akutt pengekrise og må ha skikkelig påfyll i løpet av uker.

Den norske skjerm-teknologiselskapet Polydisplay er i akutt pengekrise og må ha skikkelig påfyll i løpet av uker.

Polydisplays forsøk på å lage en ny type skjermer er trolig et av de lengste utviklingsprosjektetene i norsk industri. Selskapet har røtter tilbake på 80-tallet, men er fremdeles ikke i mål med sin teknologi for skjermer som holder på bildet når du skrur av skjermen (se bildet over).

Les også:

Selskapet har skaffet seg en koreansk samarbeidspartner, men vil ikke angi noe om lansering av ferdige skjermer. I et intervju med konserndirektør Oddmund Hammerstad i mars, presset digi.no på, men fikk til slutt bare et "ja" på direkte spørsmål om det ville skje i løpet av "et par år".


I mellomtiden renner pengene ut. I 2000 ble tapet på 19,3 millioner før skatt og i 2001 ble det på 28 millioner kroner, viser regnskapstall selskapet la frem i mars. Hammerstad fortalte til digi.no i mars at selskapet hadde penger til seks måneders drift. Men nå viser det seg at tilstanden er enda verre. Ifølge Finansavisen er kassen tom ved utgangen av juli.

Selskapet arbeider derfor med en emisjon som raserer aksjekursen til én krone. Målet er å hente inn 25 millioner kroner, men tatt i betraktning at det bare er 16 millioner aksjer i selskapet fra før, vil tidligere eiere som ikke deltar bli kraftig utvannet. Før emisjonen er Polydisplay verdsatt til fem kroner aksjen og totalt 77 millioner kroner i gråmarkedet.

Til toppen