Kaster alle filene du ikke trenger

På nyere utstyr kan én kommando redusere behovet for fysisk lagring med opptil 95 prosent.

Kaster alle filene du ikke trenger

På nyere utstyr kan én kommando redusere behovet for fysisk lagring med opptil 95 prosent.

I en pressemelding fra NetApp heter det at A-SIS («Advanced–Single Instance Storage»), en løsning for å deduplisere lagringsdata, nå er tilgjengelig på selskapets lagringssystemer NearStore og FAS. Deduplisering vil si å sørge for at data fysisk lagres bare én gang, selv om det logisk sett virker som et dokument kan finnes i mange varianter og i flere mapper. Deduplisering tar vare på endringer ved å lagre endringene for seg.

    Les også:

NetApp FAS og NearStore omfatter lagringsbokser med kapasiteter fra opptil 4 terabytes og oppover, til behov som nettverkslagring (NAS), lagringsnett (SAN), IP SAN, virtuelle tapebibliotek med mer. I meldingen skriver NetApp at A-SIS-deduplisering vil kunne settes i gang på disse systemene med én kommando – mot at man oppgraderer lisensen – og at deduplisering heretter skal være en integrert del av alle selskapets lagringssystemer for bedriftsmarkedet.

Deduplisering er en teknologi som får det til å virke som om lagringsleverandørene skyter seg selv. NetApp forteller at CommVault har testet sin programvare for sikkerhetskopiering på A-SIS-deduplisering: Testene viser at behovet for fysisk lagring kan reduseres med opptil 95 prosent ved bruk av deduplisering, uten at det betyr noe vesentlig for tilgjengeligheten.

En backupløsning med en 4 terabytes FAS-boks fra NetApp får med andre ord plutselig en virtuell kapasitet på 80 terabytes.

A-SIS har vært i bruk hos et utvalg NetApp-kunder i to år, nærmere bestemt noen av dem som har valgt sikkerhetskopieringen NetBackup til Symantec.

– A-SIS kjører sømløst i bakgrunnen, med nærmest null innvirkning på ytelsen i lesing og skriving, og er absolutt transparent for alle applikasjoner, heter det i NetApps pressemelding.

Til toppen