KARRIERE

Kaster kortene i HP

Kontroversielle Ray Lane gir seg som styreleder.

Ray Lane gikk av som styreleder i HP torsdag kveld. han er til daglig partner i ventureselskapet Kleiner Perkins Caufield & Byers og har lang ledererfaring fra IT-selskap som IBM og Oracle.
Ray Lane gikk av som styreleder i HP torsdag kveld. han er til daglig partner i ventureselskapet Kleiner Perkins Caufield & Byers og har lang ledererfaring fra IT-selskap som IBM og Oracle. Bilde: David Paul Morris/Bloomberg via Getty Images/All Over Press
5. apr. 2013 - 08:22

Flere har vært ute etter HP-skalpen til Ray Lane, som inntil i går kveld var styreleder i verdens største PC-produsent. Den legendariske IT-ledere, som blant annet har en stor del av æren for å ha snudd Oracle på 90-tallet, trakk seg kort tid etter at selskapets aksjonærer gav han fornyet tillit. Men tilliten var tynn, han ble valgt med små marginer.

Kanskje ikke så rart: Lane har vært styreleder i HP siden september 2011, men med i styret siden 2010. Dette styret valgte å ansette Leo Apotheker fra SAP som ny toppsjef. Det ble en skandale, og Apotheker fikk sparken etter 11 måneder. Hans jobb var, sammen med blant annet styreleder Lane, å snu selskapets negative trend.

I stedet kom Meg Whitman inn som toppsjef i høsten 2011, og startet en skikkelig ryddesjau. Blant annet fikk Whitman skandaleoppkjøpet av Autonomy i fanget. Dette oppkjøpet har ført til nedskrivninger på 8,8 milliarder dollar etter at HP mente å avdekke alvorlige regnskapsfeil i det britiske programvareselskapet. Noe av ansvaret for dette oppkjøpet hviler på skuldrene til Ray Lane.

Han gjorde seg heller ikke populær da han for noen år siden lot seg avbilde med sin arbeids-PC: En MacBook.

Lane forlater imidlertid ikke styrerommet, men fortsetter som menig medlem. Men de to styremedlemmene G. Kennedy Thompson og John Hammergren trakk seg torsdag kveld, melder Bloomberg News.

Midlertidig styreleder Ralph Whitworth skriver i en kunngjøring på HPs nettsider at de nå vil starte jakten på en «world class» styreleder.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.