BEDRIFTSTEKNOLOGI

– Kaster ut Google Maps fra iOS i år

Erstattes av Apples egen kartløsning samtidig som Google avduker ny funksjonalitet.

Lite tyder på at Google Maps vil brukes som standard kartløsning i Apples iOS i framtiden.
Lite tyder på at Google Maps vil brukes som standard kartløsning i Apples iOS i framtiden.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
5. juni 2012 - 11:54

Apple og Google har de siste årene gått fra å være samarbeidspartnere til å bli bitre konkurrenter innen stadig flere områder. Googles inntreden på smartmobilarenaen med Android-plattformen var en milepæl i det stadig mindre hjertelige forholdet mellom selskapene.

Nå ser det ut til at samarbeidet mellom selskapene snart vil reduseres ytterligere. Det har lenge gått rykter om at Appel vil erstatte data fra Googles Maps i iOS med en kartløsning som Apple selv skal stå bak. Ifølge Wall Street Journal er dette bekreftet av både tidligere og nåværende Apple-ansatte.

Det er ventet at en den nye kartløsningen vil bli vist fram sammen med en neste versjon av iOS under Apples Wordwide Developer Conference (WWDC), som arrangeres i San Francisco allerede neste uke. Kartene skal kunne integreres i iOS-applikasjoner.

Apple skal ha planlagt å skifte ut Google Maps med en egen løsning i flere år. Men det er ikke gjort i en håndvending å utvikling slik teknologi. Samtidig Apple kjøpt tre ulike selskaper som alle har utviklet avansert kartteknologi.

Google tjener penger på annonser knyttet til karttjenestene, blant annet i tilknytning til Google Places og Local. Det å miste posisjonen som standard kartleverandør til iOS kan føre til reduserte inntekter for Google og på sikt økte inntekter for Apple.

I dag tilbyr ikke Google en separat Google Maps-applikasjon til iOS fordi kartapplikasjonen i iOS allerede benytter Google Maps-innholdet. I framtiden vil Google måtte tilby en egen, separat iOS-utgave av Google Maps-applikasjonen som iOS-brukerne kan velge om de vil ta i bruk.

3D?

Nå er det ingenting som tyder på at Google vil sitte stille og se på at iOS-brukerne forlater Google Maps. I stedet videreutvikler selskapet karttjenesten. Allerede i morgen, bare noen få dager før Apples store utviklerkonferanse går av stabelen, arrangerer Google en pressekonferanse hvor selskapet skal vise fram kommende løsninger som skal hjelpe brukerne med å finne veien, både fysisk og virtuelt. I invitasjonen lover Google å vise fram den neste dimensjonen av Google Maps, noe som kan bety at nyhetene er knyttet til 3D-innhold. Riktignok er det allerede mye 3D-innhold i Google Maps, men ikke i mobilapplikasjonene.

Men også Apples kartløsning vil nok inkludere 3D-innhold. Blant kartteknologiselskapene Apple har kjøpt, er svenske C3 Technologies, som lagde 3D-modeller av byer ved hjelp av målsøkningsteknikk som opprinnelig er utviklet for missiler. Teknologien er også tatt i bruk i Nokia Maps.

I denne artikkelen viser nettstedet BGR flere bilder som skal være hentet fra den nye kartapplikasjonen i iOS 6.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.