Katalysator kjøper iMarkedet

Investeringsselskapet Micro Holding Invest AS, private investorer og ansatte i iMarkedet selger sine aksjer i nettavisen til ventureselskapet Katalysator.

- Vi får nå en eier som er engasjert i å jobbe med medier og som sier de er interessert i å følge oss videre, forteller gründer og ansvarlig redaktør Are Slettan i iMarkedet til digi.no.

Prisen på aksjetransaksjonen er konfidensiell, men det er klart at den dels er basert på direkte oppgjør, dels er prestasjonsbasert. - Det avhenger litt av hvordan det går videre, ja, forteller Slettan og opplyser at avtalepakken er en kombinasjon av direkte aksjekjøp og tilførsel av frisk kapital til iMarkedet. Avtalen ble ferdig fremforhandlet i går ettermiddag.

Foruten Slettan og medgründer Inge Berge er det fem ansatte-aksjonærer som nå selger seg ut av iMarkedet, i tillegg til Micro Holding Invest og endel private investorer. iMarkedet tilbyr er en nettavis som satser på raske finansnyheter, aksjekursinformasjon og dessuten web-tv. Selskapet var på nett første gang i mai i fjor.

Ifølge nettstedet Propaganda, som også har Katalysator på eiersiden, er det til nå investert 11,5 millioner kroner i iMarkedet siden oppstarten i februar i fjor. Katalysator er et investeringsselskap i Møller-sfæren og ledes av Jon Pran. Investeringsselskapet har hovedfokus på investeringer innen media og finans, med blant andre Metropol, Cee.tv, Intrafish, Propaganda og Forlaget Press på eierskapslista.

iMarkedet hadde ifølge Propaganda salgsinntekter på 1,2 millioner kroner i fjor, mens utgiftene løp opp til 6,5 millioner kroner. Største utgiftspost er lønnskostnader på tre millioner kroner. Ifølge Slettan er inntektene vesentlig forbedret i år, trass i det dårlige annonsemarkedet for nettaviser for tiden.

Men heller ikke iMarkedet har sluppet unna 11. september-effekten. - Det ga seg blant annet så direkte utslag at kampanjer ble stoppet dagen etter, forteller Slettan til digi.no. Han kan imidlertid rapportere om en markeds- og trafikkmessig bedring nå i oktober:

- Vi hadde 61.000 unike brukere i september, ifølge Webtrends, og trafikken har økt nå i oktober, forteller Slettan til digi.no.

Til toppen