BEDRIFTSTEKNOLOGI

- Katastrofale salgstall for WinPhone

En fiasko verden over, hevder analytiker.

4. mai 2011 - 10:19

Hvor mange som har kjøpt mobil med Windows Phone 7 er en vel bevart hemmelighet, selv et drøyt halvår etter lanseringen.

Trøbbel med oppgradering for flere modeller og kraftig forsinket internasjonal lansering (deriblant i Norge, som først høsten 2011 får tilgang til hele plattformen) har gitt grobunn for spekulasjoner om en skuffende start.

- Salget av Windows Phone 7 har feilet verden over. Tallene er katastrofale.

Det hevder den vanligvis godt informerte russiske teknologiredaktøren og analytikeren Eldar Murtazin fra Mobile Review. Samme mann forutså allerede i desember avtalen mellom Nokia og Microsoft.

I sin analyse (oversatt med Google translate) anslår Murtazin at det bare var solgt 674.000 WinPhone7-enheter til sluttbrukere ved inngangen til året.

Han oppgir at underlagstallene stammer fra opplysninger han har fått fra teleoperatører og forhandlere.

- Er dette en fiasko? Ja, definitivt. Beklageligvis og trass økosystemet og støtten fra utviklere har ikke Microsoft lykkes med å skape et produkt som er fristende nok for sluttbrukeren, hevder han.

Anslaget skiller seg kraftig fra Microsofts egne tall. Før nyttår fortalte selskapet at de hadde levert halvannen million Windows Phone 7-mobiler til operatører og forhandlere.

I et intervju i slutten av januar sa en produktsjef i Microsoft at de solgte mer enn to millioner lisenser til Windows Phone 7 i fjor, men programvaregiganten har så langt verken bydd på faktiske salgstall eller antall aktiverte håndsett.

Teleoperatører og mobilprodusenter har ikke fremvist noen utpreget entusiasme knyttet til kunders oppslutning om Windows Phone. LG har tvert imot erkjent at salget skuffer dem.

I februar ble det kjent at Microsoft får drahjelp av verdens største leverandør av mobiltelefoner, Nokia. Windows Phone skal bli hovedplattform for den finske mobilgiganten.

Nokia har sagt at de håper å kunne lansere sine første Windows Phone-baserte modeller inn utgangen av 2011, men det skal uansett ikke være snakk om store leveranser før neste år.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.