Katastrofalt i CAG

Ledelsen i Computer Advances Group klarer ikke å få selskapet på rett kjøl. Siste halvårs regnskap viser at det som var ille, bare blir verre.

Utskjelte Computer Advances Group kan vente seg flere besvergelser etter at de mandag leverte halvårsresultat langt under pari. Samtlige tre virksomhetsområder viser dårligere inntjening i forhold til første kvartal, og konsernet har til sammen tapt 20 millioner kroner siste halvår av en omsetning på knapt 80 millioner.

Aller verst er utviklingen i LANI. Det mye omtalte datterselskapet som selger reklamestyringsverktøy for kabel-tv og radiostasjoner er ved flere anledninger omtalt som en gullgruve, men så langt likner det mer på et luftslott. Etter et elendig første kvartal, smalt selskapet til med et enda dårligere resultat i andre kvartal. Omsetningen falt og selskapet har brukt store summer på å gjennomføre kontraktene som er inngått på kabel-tv i USA.

- Det svinger mye fra periode til peride, sier administrerende direktør i Computer Advances Group, Kristian Larsen, til digi.no.

Også datterselskapet Medea som selger et tyngre egenutviklet salgsstøtteverktøy, er i motvind om dagen. Omsetningen krympet ytterligere inn, og kostnadene øker også. Ifølge pressemeldingen skyldes det dårlige resultatet i hovedsak utviklingen av Medea98, neste versjon av selskapets salgsstøttesystem.

Eneste enhet med omsetningsvekst er konsulent- og programvareselskapet Softcon, som i forbindelse med at det skal utfisjoneres, er omdøpt til Itera. Dessverre måtte CAG også her notere seg nedgang i marginene, og et resultat på 2,4 millioner kroner i første kvartal ble redusert til én million i andre.

Totalt tapte konsernet 11,5 millioner kroner før skatt i andre kvartal, mot 8,5 millioner i første.

TABELL: Utdrag fra resultatet i millioner kroner:

1 halvår 98 Q1 98
Omsetning 89,6 42,8
Driftsresultat -19,5 -8,2
Resultat før skatt -20,0 -8,5
Til toppen