RESULTATERFINANS

Katastrofalt varsel fra AMD

AMD skjærer ned anslaget for omsetningen i andre kvartal med 25 prosent. Det kan innebære et enda verre anslag for prosessoromsetningen.

19. juni 2002 - 09:36

Varslet fra AMD kommer to uker etter at Intel offisielt nedjusterte sine salgsprognoser. De to rivalene er inne i en priskrig. Varslet fra AMD bekrefter at priskrigen rammer AMD hardere enn Intel.

Les også

AMD sier at omsetningen i inneværende kvartal vil være mellom 620 millioner dollar og 700 millioner dollar, vesentlig dårligere enn gjennomsnittsanslaget fra Wall Street-analytikerne på 841 millioner dollar.

Om hvordan dette katastrofefallet vil slå ut på bunnlinjen, sier ikke AMD annet enn at det må forventes et "vesentlig tap". Analytikerne trodde det kunne dreie seg om ni cents per aksje. Antakelig må de mye lenger ut på minussiden.

Varslet innebærer at AMD bryter den positive trenden fra forrige kvartal, da tapet ble halvparten av det Wall Street hadde forventet, og da man fortsatt kunne tro at selskapet hadde sjanser til å gå i pluss om ikke altfor lenge.

Les også

Wall Street Journal peker på at AMD fortsatt forventer vekst i omsetningen av flashminnebrikker, og siterer en analytiker som mener at AMDs omsetning av mikroprosessorer kan falle til 460 millioner dollar i inneværende kvartal, en tredel mindre enn de 680 millioner dollar AMD fikk for sine mikroprosessorer i forrige kvartal.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.