JUSS OG SAMFUNN

Katastrofe verre for papirbaserte land

Mangelen på IT forverrer langtidseffektene av flomkatastrofen i fattige Asia-land.

5. jan. 2005 - 11:06

Foreløpig ligger fokus fremdeles på de døde og savnede, men etterhvert må landene rundt det indiske hav ta fatt på den svært omfattende oppbygningen av sin ødelagte infrastruktur.

Og her er skadene forverreret av at mye aktivitet fremdeles er papirbasert. Dette gjelder særlig Sri Lanka der flodbølgen rev med seg banker og kommune-arkiver, skriver Wall Street Journal.

I disse arkivene var det meste fremdeles papirbasert - og svært byråkratisk. Arkiv for ekteskap, bil, fødsel og forskjellige næringslivstillatelser er ødelagt. I tillegg kommer bankarkiver og identitetspapirer.

Ansatte i lokal forvaltning og bankene arbeider nå med å skille, sortere og tørke det de finner av papirer. For disse arkivene må på plass for å kunne erstatte alle dokumentene folk har mistet.

Utfordringene blir monoumental når man så legger til at det i vanlige tider kan det ta måneder i Sri Lanka for å få fylt ut og godkjent selv enkle skjema, skriver Wall Street Journal. At en rekke av de ansatte ved de forskjellige arkivene også er omkommet eller savnet bidrar ytterligere.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.