Katastrofetall for HTC

Fullstendig svikt i omsetningen.

Katastrofetall for HTC
Bilde: Kurt Lekanger, Tek.no

HTC presenterte i går regnskapstallene for årets første kvartal, og nå ser det enda mørkere ut enn tidlig. Bortsett fra et sesongmessig oppsving i fjerde kvartal, har omsetningen til selskapet falt dramatisk det siste året. Men selskapet omsatte for 41,5 milliarder taiwanske dollar (ca. 10,5 mrd kroner) i første kvartal av 2015, hadde omsetningen et år senere falt til 14,8 milliarder taiwanske dollar (ca. 3,7 mrd kroner).

Det er et fall på mer enn 64 prosent.

Ved begynnelsen av 2015 viste HTC positive tendenser og greide i første kvartal å gå med et ørlite overskudd. I de påfølende kvartalene varierte driftsresultatet med et underskudd på mellom 4,1 og 5,1 milliarder taiwanske dollar (1,0 til 1,3 milliarder norske kroner).

Første kvartal i år er slikt sett ikke det verste, da driftsresultatet var på minus 4,8 milliarder taiwanske dollar. Nettotapet etter skatt ble på 2,6 milliarder taiwanske dollar, først og fremst fordi selskapet har solgt eiendommer og bygninger.

HTC håper at nylig lanserte produkter, som VR-systemet Vive og flaggskipmobilen HTC 10, vil bidra til bedring. Men konkurransen er hard, spesielt i smartmobilmarkedet, hvor Samsung, Apple og kinesiske billigmerker dominerer globalt.