RESULTATERFINANS

Katastrofetall for Linux' hovedfiende

Regnskapet til til SCO Group, selskapet som saksøker Linux-fellesskapet, peker bare nedover.

22. des. 2004 - 10:08

SCO Group, selskapet som har lagt opp til å tjene penger på milliardsøksmål mot Linux-selskaper og –brukere som IBM, AutoZone, DaimlerChrysler, Red Hat og Novell, går mot avgrunnen, skal en tro regnskapet for kvartalet fram til 31. oktober.

    Les også:

I forhold til samme kvartal i fjor er omsetningen redusert fra 24,3 millioner dollar til 10,0 millioner, og underskuddet er mangedoblet, fra 1,6 millioner dollar til 6,5 millioner dollar.

Lisensinntektene fra «SCOsource» der SCO prøver å få Linux-brukere til å betale dem royalty, er redusert til 120.000 dollar, fra 10,3 millioner dollar i oktoberkvartalet i fjor.

Det dårlige oktoberkvartalet innebærer at SCO avslutter regnskapsåret 2003–2004 med et samlet tap på 16,2 millioner dollar av en omsetning på 42,8 millioner. I året 2002–2003 var omsetningen 79,3 millioner dollar, og resultatet pluss 5,3 millioner.

I forbindelse med regnskapet, innrømmet SCO også at oppgraderingen av det eneste produktet selskapet tjener penger på, Unix-systemet OpenServer, er utsatt nok en gang, fra første til andre kvartal 2005. Tallet på ansatte er redusert fra 275 til 200, og ventes å reduseres ytterligere.

Den miserable driften har fått SCOs advokat David Boies – kjent fra monopolsaken mot Microsoft – til å reforhandle sin avtale, skriver Linux Business Week. Boies er nå garantert 31 millioner dollar i honorar fra 1. september 2004 og helt til alle søksmålene er avsluttet. I tilfelle SCO skulle vinne fram, øker Boies' andel av gevinsten fra 20 prosent til 33 prosent. Samtidig har Boies gitt avkall på å få 400.000 aksjer i SCO. Kursen har holdt seg mellom tre og seks dollar siden mai, og falt ti prosent i går.

Den største eieren i SCO Group (31,3 prosent) er investeringsselskapet Canopy Group som tidligere Novell-sjef Ray Noorda står bak. Noorda skal være for sjuk til å følge med i driften. I går meldte Salt Lake Tribune at Noordas sønn og datter har sparket Canopys ledergruppe og nedlagt forbud mot at de får tilgang til sine tidligere kontorer. Ledergruppen omfatter blant annet to styremedlemmer i SCO, hvorav styreformann Ralph Yarro. Canopys nye sjef, William Mustard, skal ha hatt møter med SCO-sjef Darl McBride. Det er ikke kjent hva slags følger dette kan få for SCO, men det kan ha sammenheng med voksende misnøye i Canopys styre – les Noordas familie – med håndteringen av milliardsøksmålene mot Linux-fellesskapet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.