Katastrofetall fra Agresso

År 2000-problemet har rammet Norges største programvareselskap Agresso midtskips og nå trenger Sverre Kjenne hjelp fra eierne.

År 2000-problemet har rammet Norges største programvareselskap Agresso midtskips og nå trenger Sverre Kjenne hjelp fra eierne.

Som mange av de andre leverandørene av tyngre økonomisystemer, har Agresso blitt torpedert av år 2000-problemet. For de kundene som ikke har byttet økonomisystem, er opptatt med å sikre sitt eksisterende system før nyttårsaften og vil ikke begynne med noen omfattende prosjekter før til neste år.

Selv om salget økte med 60 prosent til 186 millioner kroner fra tredje kvartal i fjor til i år, tapte Norges største programvarehus 28 millioner kroner. I tillegg kommer en ekstraordinær avskrivning på 60 millioner kroner, så det totale tapet blir på 88 millioner kroner. Det er særlig i USA og Sverige kundene uteblir, forteller selskapet. Tidligere i år så det svært lyst ut for Agresso, etter flere oppkjøp og hyggelige anbefaling fra Gartner Group.
Les om Agressos lyse utsikter:
GartnerGroup roser Agresso
Agresso kjøper gammel svenske
Agresso vil kjøpe Visma
Det er tredje kvartalet på rad Agresso legger frem minus-tall og de blir stadig verre. Parallelt har aksjekursen falt som en sten i løpet av året - fra 32 kroner i januar til 10 kroner i går. I løpet av morgentimene stupte kursen videre nedover til 8,60 kroner (kl 10:20).


Til tross for to svake kvartaler, lovet Agresso sin nyansatte administrerende direktør Sverre Kjenne et overskudd i år, men dette går han nå tilbake på. Kjenne sier han nå forventer et overskudd i fjerde kvartal, men innrømmer at han ikke klarer å oppnå et overskudd for året.

De store underskuddene har tappet Agresso så mye at Kjenne nå roper på eierne etter hjelp. I løpet av de nærmeste dagene vil han hente inn 100 millioner kroner, primært fra de eksisterende eierne.

Til toppen