Kavli fornyer med Evry

Kjøper robust og stabil drift for 10 millioner kroner.

Kavli fornyer med Evry
Kavli velger Evry som IT-leverandør for nye tre år. Bilde: Evry

Evry har fått sin dose kritikk etter flere driftsavbrudd som i år har preget leveransene til norsk banknæring. Negative hendelser blir raskt slått stort opp i mediene, men sannheten er at selskapet også nyter en respekt for robust drift.

Nettopp dette fremheves av kunden Kavli som nå fornyer sin kontrakt med IT-giganten, en avtale som etter det digi.no erfarer er verdt 10 millioner kroner over de neste tre årene.

– For oss er det helt nødvendig å velge en IT-leverandør som kan tilby robust og stabil drift uten driftsforstyrrelser, sier IT-direktør Tom in't Veen i Kavli Holding.

Før samarbeidet nå fornyes har Kavli opplevd ett eneste driftsavbrudd fra Evry i løpet av seks år, forteller in't Veen til digi.no.

– Det varte en halv dag. Det å ha den erfaringen veide positivt for oss. Vi kan leve med 10 minutter nedetid en gang, men hvis det blir over en halvtime da har vi en utfordring, sier han.

Evry drifter alle deres IT-systemer. Den viktigste er ERP-løsningen M3 fra Infor, en bransjeløsning for næringsmiddelprodusenter. Kavli selger mat og drikke i mer enn 20 land og produserer blant annet smøreoster og meieriprodukter. I fjor omsatte de for rundt 3 milliarder kroner.

– Vi er helt avhengig av at ERP-løsningen fungerer 24/7 både for å produsere og sende varene ut til kundene våre. Evry drifter både serverne våre, operativsystemer og hele plattformen for oss, men vi har også en egen IT-avdeling som drifter selve applikasjonen, forklarer Tom in't Veen til digi.no.

Fornøyd

Kavli betegner relasjonen til Evry de siste seks årene som veldig positiv, trass det ene utfallet som varte en halv dag.

– Det har vært en positiv utvikling i relasjonen for oss som kunde. Det vi også har opplevd som positivt i den senere tid er servicegraden for nye servere og økt kapasitet. Evry har blitt mye flinkere til å respondere på den typen typen henvendelser som å skalere opp bare for en dag eller to. De var i tillegg konkurransedyktige.

IT-direktøren er glad for at det var flere relevante konkurrenter å velge mellom. Det var ikke gitt at Evry skulle stikke av med seieren.

– Vi vurderte et amerikansk-indisk selskap og også en annen norsk konkurrent. Begge de to var reelle alternativer og vil være det i neste runde også, så det var betryggende å kunne registrere at det er konkurranse i markedet, sier Tom in't Veen.

    Les også: