Kazaa mislikes av egne ansatte

Mange av de ansatte hos selskapet som står bak P2P-programmet Kazaa, misliker å ha programmet installert.

Mange av de ansatte hos selskapet som står bak P2P-programmet Kazaa, misliker å ha programmet installert.

Det er liten tvil om at bruken av fildelingsprogrammet Kazaa har gått ned som følge av at annonse- og spionprogramvaren som følger med programmet. Nå avsløres det at også ansatte i Sharman Networks, selskapet som står bak Kazaa, misliker å ha programvaren installert på sine PC-er, blant annet på grunn av måten det påvirker maskinenes ytelse.

Informasjonen stammer fra et intern dokument som er blitt offentliggjort i forbindelse med en rettssak mellom Sharman Networks og australske plateselskaper.

Dokumentet, som ifølge ZDNet Australia heter "Kazaa Technology 2004", er skrevet at selskapets teknologisjef, Phil Morle. Han skriver at selskapet må være forsiktige med å installere for mye adware på maskinene, siden det gjør maskinene tregere og kan påvirke andre aktiviteter som surfing på Internett.

Morle skriver også at selskapet legger til voksende P2P-nettverk til brukernes maskiner. Morle mener at dette er nyttig for brukerne, men de bruker mer ressurser og skaper forvirring for brukerne om hvilke ressurser de deler og om hvor dette kan kontrolleres.

En innskannet utgave av Morles dokument, finnes her.

Til toppen