BEDRIFTSTEKNOLOGI

KDE standard i Corel Linux

Corel skal i løpet av 1999 komme med en egen Linux-distribusjon som skal være enklere å bruke enn de som leveres i dag. Ikke overraskende vil selskapet benytte KDE som grafisk brukergrensesnitt.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
22. mars 1999 - 16:04
Michael Cowpland.
Michael Cowpland.

Det var i et intervju med tidsskriftet Linux Today at Corels president og grunnlegger, Michael Cowpland, avslørte at selskapet vil benytte K Desktop Environment (KDE) som grafisk brukergrensesnitt. Cowpland mener at dagens Linux-distribusjoner er alt for vanskelige å konfigurere og bruke for vanlige databrukere. Samtidig mener han at KDE har det meste av det som skal til for å gjøre noe med dette.

- Det er ikke mye som mangler for å gjøre det lett i stedet for vanskelig, kanskje fem prosent, sier han til Linux Today.

Blant de oppgavene Cowpland mener må bli lettere å utføre, er tilknytning ("mounting") av nytt periferiutstyr som modemer og CD-ROM-spillere. I tillegg ønsker han at færre av innstillingene krever at brukeren må skrive inn settingene selv, i stedet for å kunne velge fra en liste over mulige valg. Cowpland vil at selskapets Linux-distribusjon skal være enklere å bruke enn Microsoft Windows.

Cowpland regner med at den nye distribusjonen vil bli tilgjengelig i løpet av seks til åtte måneder.

Corel har også tidligere benyttet seg av KDE. I desember annonserte selskapet at det ville bruke KDE sammen med Red Hat Linux på selskapets tynne NetWinder-maskiner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.