BEDRIFTSTEKNOLOGI

KDL foreslår regjeringskommisjon

- Den manglende forståelsen for årtusenskiftets betydning for norske IT-systemer er nå så dramatisk at vi har bedt statsministeren oppnevne en spesiell kommisjon, forteller generalsekretær Per Morten Hoff i Kontor- og datateknisk landsforening KDL.

Eirik Rossen
8. jan. 1998 - 14:15

- Det er spesielt ille at det offentlige, blant annet kommunene, ikke har satt i verk nødvendige tiltak, sier Hoff.

- Vi kan stå overfor en situasjon der sentrale offentlige tjenester som trygdeutbetalinger, opphører om under to år.

KDL sendte et brev til statsminister Kjell Magne Bondevik 10. desember 1997, med en beskrivelse av situasjonen, og med forslag om å opprette en hurtigarbeidende regjeringsoppnevnt kommisjon.

- Vi fikk svar allerede 17. desember, forteller Hoff. - Brevet uttrykte forståelse for behovet for at saken trenger å løftes fram, og fortalte at Næringsdepartementet hadde fått instrukser om å ta seg av det. Et første møte mellom KDL og den politiske ledelsen i departementet er berammet til neste uke.

Hoff sier at en kommisjon bør ha representanter fra leverandører, kommuner, statlige organer, samt store og små bedrifter. Kommisjonen må arbeide for at alle med IT-systemer gjøres klar over hvilke problemer de kan komme opp i dersom de ikke har gjort tilstrekkelige forberedelser, og spre kunnskap om effektive tiltak for å forebygge disse problemene.

- Regjeringens raske reaksjon er svært oppmuntrende, sier Hoff.

- I andre land er ansvar for IT og årtusenskiftet fordelt på ministernivå.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.