BEDRIFTSTEKNOLOGI

KDL: - Statsbudsjettet sjokkerer

- Vi føler at IT er stemoderlig behandlet i regjeringens statsbudsjett. At det ikke gjøres noe ekstra for IT i skolen er simpelthen sjokkerende, sier generalsekretær Per Morten Hoff i Kontor- og datateknisk landsforening (KDL).

Eirik Rossen
13. okt. 1997 - 15:04

- Jeg støtter Norsk lærerlag fullt ut i kravet om at Stortinget må ta affære for å bygge ut IT i grunnskolen, sier Hoff.

- Tallene som mangler i statsbudsjettet er en offentlig skandale. Det er snakket så mye om at det er i skolen vi må starte. Men når det kommer til budsjettet er det ingen vilje til å tallfeste ting.

Hoff mener Norge nå står i fare for å havne i andre eller tredje divisjon.

- Land som Sverige, Danmark og England tallfester nå hvor mange PC-er det skal være i skolen. Særlig den britiske statsministeren Tony Blair har markert samsvar mellom tale og handling når det gjelder skolen.

Hoff peker videre på at regjeringens forslag til statsbudsjett er for svakt i forhold til det å bygge opp IT-kompetanse også i den høyere utdanningen.

- Økningen her er for svak. Regjeringen må skjønne at mangel på IT-kompetanse i Norge går ut over hele samfunnet. Det er ikke bare IT-bransjen som rammes.

Før valget kom Norges IT-næring med et omfattende "innspill". Lite eller ingenting av dette innspillet har funnet veien til budsjettet, er Hoffs foreløpige inntrykk. Det tyder på at aktiv eierskap og andre tiltak som en samlet norsk IT-næring står bak, inntil videre er lagt på is.

- Planleggingsminister Bendik Rugaas har alltid vært forsiktig med å love noe. Nå skjønner jeg hvorfor, avslutter Hoff.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.