Kevin Mitnick får lov til å jobbe med data igjen

Kevin Mitnick gjorde en avtale som ville slippe ham ut av fengsel tidligere - og skaffe ham problemer med å få seg jobb når han ble frigitt.

Kevin Mitnick gjorde en avtale som ville slippe ham ut av fengsel tidligere - og skaffe ham problemer med å få seg jobb når han ble frigitt.

Da Kevin Mitnick i 1995 ble stilt for retten etter det som ble karakterisert som en 3 år lang katt og mus-lek med FBI, gjorde Mitnick et forlik - for å få kortere straff gikk han med på å ikke skulle bruke datamaskin, mobiltelefon eller noen annen form for teknologi som gav ham muligheten til å koble opp mot et nettverk.

Et par av bedriftene som fikk gjennomgå da Mitnick herjet på sitt verste var blandt annet Motorola, Nokia og Sun Microsystems.

Da han ble sluppet fri i januar i år hadde han et veldig sterkt rykte, og fikk derfor mange jobbtilbud. De han så på som interessante var blant annet å skrive for et blad og holde taler om datasikkerhet. Tilsynsføreren hans så på dette som et brudd på avtalen, og nektet ham derfor ikke bare de jobbene han spurte om, men alle relaterte jobber og sa at saken var endelig avgjort.

I følge Associated Press kan det nå se ut til at Mitnick vil kunne ta slike jobber allikevel, etter at han gikk til sak for å få endret avgjørelsen til tilsynsføreren. Dommeren bestemte at det ikke kunne settes en endelig avgjørelse for alle slike jobber, og Mitnicks advokat, Donald Randolph, sa på onsdag at Mitnick nå hadde fått tillatelse til blant annet å skrive artikler for Steven Brills Contentville, holde taler i Los Angeles om datasikkerhet, konsultere om datasikkerhet og jobbe som konsulent for et datarelatert TV-show. Han skal visstnok fremdeles ikke få lov til å forlate California.

En annen advokat som også representerer Mitnick, Sherman Ellison sa etter avgjørelsen: -Vi er fornøyd med avgjørelsen fordi vi mener det vil hjelpe med rehabiliteringen av Kevin. Det er også bra for samfunnet å kunne gjøre nytte av hjernens han i samfunnets tjeneste.

Til toppen